Exquisitarium

Exquisitarium

De voordelen van diepvriesproducten worden steeds populairder

Als onderdeel van onze uitdaging om op het gebied van producten en kwaliteit te gaan zijn, zijn we in het proces van de implementatie van IFS (Internationale voedselnormen).

Exquisitarium

Diepvriesproducten

Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd in de productie van diepvriesproducten uit het IV- en V-assortiment en bieden een breed scala aan recepten en oplossingen voor de horeca.

Onze producten zijn gemaakt volgens het strengste kwaliteitsbeleid, met de beste ingrediënten en volgens een optimaal productieproces om al hun kwaliteiten intact te houden.

De producten zijn vers gekookt en worden diepgevroren om hun eigenschappen, textuur en smaak te behouden, en worden in de vriezer bewaard bij -18° C gedurende een periode van minimaal 12 maanden, zonder dat er een additief of conserveermiddel nodig is.

Exquisitarium

Duurzaam

Exquisitarium is een bedrijf dat zich inzet om op een duurzame manier bij te dragen aan economische ontwikkeling, door samen te werken met werknemers, hun families, de lokale gemeenschap en de samenleving in het algemeen om hun levensomstandigheden te verbeteren.

Onze missie is om onze klanten te helpen, hen in staat te stellen flexibeler en concurrerender te zijn in hun aanbod , tijd te besparen bij de selectie van producten, bereiding en koken , hen te voorzien van voortreffelijke en zorgvuldig bereide gerechten, met behulp van traditionele kookmethoden en natuurlijke ingrediënten, met de meest natuurlijke conserveringsmethode: diepvriezen .

Verantwoordelijkheid, kwaliteit, natuurlijkheid, voedselveiligheid, optimalisatie en duurzaamheid zijn voor ons een prioriteit, die we dagelijks toepassen. Dit zijn de kenmerken die de filosofie van ons bedrijf bepalen.

Exquisitarium

Populariteit en voordelen

De voordelen van diepvriesproducten zijn steeds populairder geworden, hoewel een deel van de bevolking misschien niet bekend is met de vele voordelen en denkt dat ze niet in staat zijn om voedingsstoffen en vitamines vast te houden zoals verse producten dat kunnen. Niets is verder van de waarheid verwijderd.

Deskundigen verwerpen deze overtuigingen en beweren dat veel diepvriesproducten dezelfde voordelen hebben als vers voedsel. Een bevroren product kan vele maanden of jaren in de vriezer blijven zonder gevaar voor de gezondheid met behoud van voedingsstoffen. Dit is een van de meest gebruikte en effectieve natuurlijke conserveringstechnieken geworden, omdat het productafbraak voorkomt zonder de noodzaak om conserveermiddelen of kleurstoffen toe te voegen.

Er zijn steeds meer hoogwaardige diepvriesproducten ontworpen voor de eindconsument en de horeca. We analyseren de voordelen van diepvriesproducten voor professionals. Afgezien van het feit dat we kant-en-klare producten kunnen hebben zonder aan kwaliteit in te boeten, stelt het ons in staat om ons werktempo te beheersen en onder andere tijd te besparen. Van de vele kwaliteiten die ze bieden, benadrukken we het volgende:
Organoleptische eigenschappen Snel invriezen bij zeer lage temperaturen en correct onderhoud van de koelketen zijn de sleutel tot het intact houden van de initiële condities van het product. Als deze aspecten worden gerespecteerd, verliezen veel diepvriesproducten hun meest elementaire organoleptische eigenschappen, zoals textuur of smaak, niet.

Exquisitarium

Besparingen

Het helpt veel kosten te verlagen. Uit onder meer voorraden, logistiek, handling en energie. Een bevroren product in een individuele portie helpt om krimp te verminderen, aangezien alleen de hoeveelheid wordt gebruikt die nodig is voor consumptie. Een restaurant heeft meer controle over het menu. Het is mogelijk om de exacte vaste kosten van elk gerecht te leren.

Exquisitarium

Veiligheid en hygiëne

Het vriesproces bij -18ºC remt de ontwikkeling van micro-organismen en bacteriën. Dit systeem vereist geen conserveringsmiddelen of additieven. We kunnen daarom bevroren voedsel als microbiologisch stabieler beschouwen.

Exquisitarium

Voedingswaarde

Met de juiste invriestechnieken is het mogelijk om alle voedingswaarden gedurende de houdbaarheid van het product te garanderen, wat bij vers voedsel niet het geval is.

Exquisitarium

Veelzijdigheid van het product

We hebben een grote verscheidenheid aan producten om uit te kiezen, waardoor we ons menu (restaurant) kunnen uitbreiden en variëren en dergelijke producten het hele jaar door beschikbaar kunnen hebben.

Exquisitarium

Gemeengoed

Diepvriesproducten helpen om de voorraad te optimaliseren, zijn klaar om te worden geserveerd zonder dat ze hoeven te worden gewassen of schoongemaakt, verminderen de keukenruimte en zorgen voor een optimaal beheer, toevoeging en verbetering van de tijd en het werk van het personeel.

× Hoe kan ik je helpen?