Plancton Marino 

Plancton Marino

Authentieke Zeevruchten voor iedereen

Met Veta la Palma® Plancton Marino brengen we de pure essentie van de zee naar uw keuken. Een uniek ingrediënt, een authentieke culinaire revolutie en een product dat uw gerechten op een natuurlijke manier intense en voortreffelijke smaak van de zee kan geven.

Plancton Marino

Natuurlijk

Plancton Marino is een exclusief voedingsmiddel dat in de keuken wordt gebruikt om de authentieke smaak van de zee te versterken. Het aroma en de voedingswaarde van het mariene milieu in een uniek ingrediënt om uw recepten te verrijken. Een revolutionair gerecht dat de interesse wekte van de beroemde chef Ángel León uit Cadiz, bijgenaamd de “Chef del Mar”. Het duurde niet lang voordat Ángel de voordelen van Plancton Marino in de haute cuisine besefte. De zeer voedzame, anti-oxiderende samenstelling leidde tot de ontwikkeling van gezonde gerechten die ook de authentieke smaak van de zee hadden. De “Chef del Mar” was zich ervan bewust dat dit ingrediënt hem in staat stelde om verder te gaan in zijn constante experimenten in de keuken met slechts een kleine hoeveelheid marien plankton, waardoor hij de oorspronkelijke smaak van de zee verkreeg zonder dat hij een grote hoeveelheid mariene producten.

Plancton Marino

Het Product

Veta la Palma® Plancton Marino is erin geslaagd om de omstandigheden te creëren die worden aangetroffen op het landgoed Veta la Palma, een bevoorrechte enclave voor biologische duurzaamheid in het hart van het natuurpark Doñana, voor de teelt van marino microalgen. Het landgoed Veta la Palma, gelegen in het hart van het natuurpark Doñana in de provincie Sevilla, heeft 11.300 hectare natuurgebied, een schoolvoorbeeld van biodiversiteit en duurzaamheid. Veta la Palma beschikt over eersteklas natuurlijke hulpbronnen en dankzij de uitstekende kwaliteit van het water in de wetlands, blijven de watervogels in optimale omstandigheden, zelfs in de zomer. Onder zijn wateren herbergt Veta la Palma een echte ecologische schat: Plancton Marino. Plancton Marino is een basiscomponent van het leven op aarde en speelt een essentiële rol bij het handhaven van de gezondheid en stabiliteit van de oceaan en zijn complexe voedselketens. Het is juist deze natuurlijke oorsprong die ons in staat stelt om de authentieke smaak van de zee in onze gerechten te brengen.

Plancton Marino

Gezond

Bevat omega-3- en omega-6-vetzuren. Een veganistisch voedsel zonder allergenen van vis, zeevruchten of schaaldieren, en een zeer voedzame, antioxiderende samenstelling, gebruikt om gezonde gerechten te bereiden en ze een echte smaak van de zee te geven. Plancton Marino levert essentiële mineralen zoals ijzer, calcium, fosfor, jodium, magnesium en kalium. Het bevat ook omega-3- en omega-6-vetzuren, hoge niveaus van vitamine C en E, evenals antioxidanten die de vrije radicalen neutraliseren die celbeschadiging veroorzaken.

Plancton Marino

Fitoplancton

MARINO S.L. Een bedrijf dat zeer bedreven is in de productie van microalgen, dankzij zijn geavanceerde technologische systemen en hooggekwalificeerde medewerkers. FM voorziet in de behoeften van de aquacultuur-, viskwekerij- en cosmetica markten, menselijke voeding en farmacologische toepassingen en garandeert de beste kwaliteitsnormen en ervaring. Een sterk engagement voor innovatie en duurzaamheid. Het heeft ook een ISO 22000-certificering voor zijn voedselveiligheid managementsysteem – dit is vereist voor elke organisatie die betrokken is bij de voedselproductieketen.

Plancton Marino

Nieuw Eten

Het is bijna twintig jaar geleden dat Fitoplancton Marino, S.L. (FM) begon met het kweken van mariene microalgen en fytoplankton. Maar het was in 2008 dat het begon te werken aan één doel: autorisatie voor een gevriesdroogd microalgenproduct voor menselijke consumptie. Deze doelstelling werd bereikt in maart 2014, toen Fitoplancton Marino SL toestemming kreeg om marien plankton te kweken en op de markt te brengen. FM heeft nu alle nodige autorisaties dankzij een samenwerking die begon in 2008 en cruciaal bleek te zijn; de alliantie tussen FM en de beroemde “Chef of the Sea” Ángel León. Deze alliantie resulteerde in een lopend project om een ​​nieuw voedingsmiddel te ontwikkelen dat is ontworpen om de smaak van de zee te versterken. Na twee jaar experimenteren met het product en werken aan de juridische aspecten, diende FM in 2011 een Novel Food-dossier in voor de microalg T. chuii bij het Spaanse Voedselveiligheids- en Voedingsagentschap (AESAN). FM’s voortdurende technologische ontwikkeling en haar toewijding aan duurzaamheid stellen hen in staat te garanderen dat haar product de consument in optimale conditie bereikt. Als resultaat van dit werk en deze innovatie heeft FM in 2014 de vergunning voor Novel Food verkregen om mariene microalgen te kweken en op de markt te brengen.

× Hoe kan ik je helpen?