Jamónes Blázquez

Jamónes Blázquez

Bijna negen decennia van deskundige traditie

Met het grootste respect en de diepgaande “Admiración” kijken we met veel plezier terug op de familie-erfenis die Isidoro Blázquez en Teresa Martín in 1932 begonnen te smeden, al vanaf jonge leeftijd geholpen door hun zoon Jacinto.

Jamónes Blázquez

Admiración

Elke “Admiración” -ham heeft zijn eigen recht verworven om te worden opgenomen in de selectie van Blázquez-producten. Stukken gekozen vanwege hun eigenheid, op basis van strikte criteria die generaties lang worden gehandhaafd en gedeeld. Elke ham of schouder behoudt zijn eigen persoonlijkheid tijdens het veeleisende, zorgvuldig gecontroleerde proces van individueel begeleide voorbereiding en genezing. Onze methode handhaaft maximale kwaliteit in elke fase van de productcyclus en garandeert dat elke hap het gehemelte een authentieke, unieke ervaring biedt in zijn aspect, textuur, aroma, smaak en samenstelling van lipiden.

We produceren al generaties lang ons heerlijke assortiment gerookte Iberische varkensspecialiteiten, met dezelfde delicate aandacht voor detail en strenge kwaliteit die we gebruiken voor onze “Admiración” -hammen. We hebben onze traditionele kennis gecombineerd met de meest innovatieve, veeleisende, grondige processen en natuurlijke grondstoffen. Tegenwoordig ervaren de klanten van de meest prestigieuze restaurants en etablissementen wereldwijd de textuur en waarderen ze de subtiliteiten van het scala aan intense smaken die worden aangeboden door onze gerookte lende, chorizo, salchichón-worst, longanizaworst, lomito (gerookte nekfilet) en morcón chorizo.

De kans om de delicatesse van vers Iberisch varkensvlees te proeven is een zeldzame kans, maar wordt steeds vaker aangeboden in gastronomische restaurants en etablissementen. Het zachte, vochtige vlees is het perfecte canvas voor de meesterwerken gemaakt door ’s werelds beroemdste chef-koks, die onder andere secreto (varkenssteak), pluma (lendenfilets), presa (ossenhaas) of ossenhaas hebben gemaakt. lekkernijen, de hoekstenen van hun culinaire kunst.

Elke gecreëerde “Admiración” -ervaring heeft zijn oorsprong in een uitzonderlijk ras van Iberische varkens die al generaties lang met vrije uitloop worden geselecteerd en gehouden. Ze zijn het essentiële onderdeel van een proces dat begint op het moment dat hun voeten een van de mooiste dehesa-weilanden in Spanje raken. Onze toewijding strekt zich uit tot elke windvlaag die ze inademen, elke lente waaruit ze drinken en elke eikel die hen voedt. Omdat elk moment fundamenteel is als het gaat om het definiëren van het unieke karakter dat Blázquez biedt met zijn hammen, gezouten en vers vlees.

Meer dan 30.000 hectare van het meest uitzonderlijk mooie ecosysteem, gebeeldhouwd door de natuur, zijn de thuisbasis van onze varkens tijdens het eikelvoedingsseizoen. Het geheim van “Admiración” is letterlijk geworteld in de grond van Salamanca, Extremadura en Andalusië: de eikels van eeuwenoude kurk- en steeneiken voeden de varkens die ons geven wat voor zowel professionals als hun klanten het meest gewild is. Iberische producten. De smaak van vrijheid, beweging, geschiedenis.

Ontdek stap voor stap het hele proces dat onze “Admiración” -producten naar de restaurants en gastronomische instellingen van meer dan 30 landen brengt. Oneindige dehesa-weilanden, zorgvuldige controle van de veeteelt en een traditie die van generatie op generatie wordt overgedragen, vormen het uitgangspunt voor de selectie en het fokken van de beste Iberische varkens. Methode en innovatie bij de bereiding van onze hammen, gezouten en vers vlees die individueel worden begeleid. En een veeleisend verkoopkanaal en klantenservice voor professionals en individuele klanten.

Jamónes Blázquez

Sterke selectie van biggen en varkens

De enige manier om een ​​”Admiración” -product te maken, is door vanaf de eerste ademhaling van elke Iberische big die uiteindelijk het Blázquez-teken zal dragen, te worden betrokken. Dit is een moeilijke, veeleisende weg waarbij elke big en elk varken individueel moet worden geselecteerd op basis van strikte biologische criteria, kwaliteitscontrole en ervaring. Onze toewijding aan de controle van elk punt van de voedselwaardeketen wordt erkend als een garantie door onze klanten.

Jamónes Blázquez

Voeding en verzorging van elk varken

Meer dan 30.000 hectare dehesa-weilanden, rijk aan de meest gewilde eikels om Iberische varkens te voeren, garanderen optimale omstandigheden voor het vetmesten. Elke keer dat het eikelvoedingsseizoen aanbreekt, brengt het een explosie van herfst- en winterkleuren, een geur van de natuur in de lucht en de smaak van bronwater met zich mee. De perfecte setting voor elk dier om van zijn omgeving te genieten en zich te ontwikkelen tot het basisingrediënt voor de beste hammen, gezouten en vers vlees.

Jamónes Blázquez

Slacht en Homage

Het slachten van elk Iberisch varken is een eerbetoon aan al diegenen die het mogelijk hebben gemaakt om zo’n prachtig dier groot te brengen, dat zijn volgende rol waardig is: de “Admiración” van fijnproevers over de hele wereld worden. En dit gebeurt, opnieuw onder de strengste controles in onze eigen installaties, die elk jaar van januari tot maart een bijenkorf van activiteit worden.

Jamónes Blázquez

De kunst van het snijden

De vaardigheid van ambachtslieden, die van vorige generaties de kunst hebben geleerd om perfecte sneden te beeldhouwen, is een van de belangrijkste stappen in het hele proces van het creëren van onze “Admiración”. Stevige handen snijden elk deel van het varken nauwkeurig in volledig gecontroleerde atmosferen in onze installaties in Peñaranda en Crespos.

Jamónes Blázquez

Het ritueel van het zouten

Elke factor in het zout- en uithardingsproces wordt strikt gecontroleerd om de beste omstandigheden van vochtigheid en temperatuur in onze hammen en schouders in evenwicht te houden. Voortdurend toezicht houdt in dat elk stuk wordt behandeld volgens zijn individuele kenmerken totdat het de juiste omstandigheden heeft bereikt voor het reinigen en nazouten, die voorafgaan aan de droog- en uithardingscyclus.

Jamónes Blázquez

Verharding

Het uithardingsproces van elke “Admiración” -ham of -schouder wordt zorgvuldig gechoreografeerd door de beste professionals ter wereld, aangezien de stukken de belangrijkste fase van hun reis nog moeten voltooien. Een “Admiración” -ham rijpt tussen drie en vijf jaar in onze ultramoderne opslagfaciliteiten voordat hij de meest gewilde Iberische producten wordt. Deze “tempels” zijn geïnspireerd door eeuwenoude tradities, gedeeld door de generaties heen, getrouwd met de nieuwste technologische en architectonische innovaties. Hier ondergaat elk stuk een eerste droging die de progressieve temperatuurverandering en verlaging van de vochtigheid kalibreert totdat het naar een natuurlijke droogkamer kan worden verplaatst. Elke kamer beschermt onze hammen en schouders bij omgevingstemperatuur, geregeld met luiken om factoren zoals de berggeurende bries en de hoeveelheid licht te kanaliseren of te beheersen. Elk element wordt begeleid door een productieteam dat constant de vereiste kwaliteit van elk stuk en het progressieve uithardingsproces controleert, op basis van strikte methoden voor het analyseren van textuur, aroma en lipidengehalte. Het doorstaan ​​van deze strenge interne classificatiecontrole als een “Admiración” -ham geeft de verantwoordelijkheid om de ambassadeur te zijn voor een sublieme ervaring die de familie Blázquez waardig is. Herkenbaar aan zijn vorm, grootte, gewicht, smaak, textuur … het veroveren van de smaakpapillen van klanten die luxe eisen, is de terecht verdiende beloning die het geboorterecht is.

Jamónes Blázquez

Internationale markten

Sinds onze oorsprong zijn we een referentie voor chef-koks, hotels, cateraars en professionals in gastronomische etablissementen, eerst in Spanje en later in meer dan 30 landen. Allemaal dankzij de garantie die het vertrouwen in ons bedrijf biedt en die het proces van veeteelt, voorbereiding en productie culmineert met een verkoop- en distributienetwerk dat niet alleen efficiënt en snel is, maar ook een klantendienst heeft die zich volledig inzet voor elk punt in de wereld. waar Blázquez-producten worden geserveerd.

× Hoe kan ik je helpen?